Ontwikkeling Marktplaats voor Mobiliteitsdiensten

Er worden momenteel in Zuid-Nederland concrete resultaten geboekt op het gebied van bereikbaarheid via de inzet van mobiliteitsdiensten. De volgende stap is het implementeren van de Marktplaats voor Mobiliteitsdiensten.

Het project matcht de vraag van eindgebruikers met het aanbod van verschillende dienstverleners. Beginnend vanuit het gebied rondom de A2 tussen Weert en Eindhoven wordt gekeken naar de behoeftes van zowel zakelijke als particuliere reizigers. Vanuit die vraag worden passende bestaande diensten gezocht en geïmplementeerd. Naar verwachting zullen de eerste diensten vanaf medio 2018 actief zijn in het gebied.

De mobiliteitsdiensten zullen een bijdrage leveren aan meerdere opgaven op het gebied van bereikbaarheid (verbeteren doorstroming, verkeersveiligheid, voorkómen sluipverkeer) en leefbaarheid (vermindering CO2 uitstoot, minder ruimtebeslag mobiliteit, economische structuurversterking en mobiliteit kwetsbare doelgroepen). Hierbij kunnen mogelijk ook stappen worden gezet in de verdere ontwikkeling en implementatie van MaaS (Mobility as a Service).

De Marktplaats is onderdeel van het innovatieve bereikbaarheidsprogramma SmartwayZ.nl. Dit programma draagt bij aan een optimale bereikbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid zoals ook geformuleerd in het aanvalsplan Smart Mobility.

AT Osborne is vanuit verschillende project- en contractmanagementrollen en coaching betrokken bij de verdere ontwikkeling van de Marktplaats voor Mobiliteitsdiensten, MaaS (Mobility as a Service).