Gemeenten staan voor de uitdaging om mobiliteitshubs te ontwikkelen die niet alleen duurzaam zijn, maar ook daadwerkelijk het reisgedrag van bewoners veranderen. Hoe zorg je ervoor dat een hub wordt gebruikt, niet alleen als een fysieke voorziening, maar als een effectieve stap richting minder autogebruik en meer duurzame mobiliteit?
Duurzamer reisgedrag
In onze nieuwste paper, uitgevoerd in samenwerking met de TU Eindhoven, onderzoeken we hoe mobiliteitshubs het best kunnen worden ingericht om duurzamer reisgedrag te stimuleren. Het onderzoek legt de nadruk op het betrekken van bewoners bij het ontwerp van deze hubs. Alleen door hun wensen en voorkeuren serieus te nemen, kunnen hubs écht aansluiten bij de behoeften van verschillende sociale groepen.
Meer weten?
Onlangs mochten we de deelnemers van het CVS-congres in het Spoorwegmuseum al meenemen in onze bevindingen. Ben jij ook benieuwd naar de inzichten uit het onderzoek en de concrete stappen voor succesvolle hubimplementatie? Klik door naar de paper en ontdek hoe jouw gemeente mobiliteitshubs kan laten bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.
📄 Paper: ‘Bewoners Bedenken Betere Buurthubs’
Meer weten? Neem dan contact op met Rachelle Weerts of Anna Bootsma.
Meer informatie
Rachelle Weerts
Anna Bootsma
Neem contact op
Klaar voor verandering? Zet vandaag de eerste stap en plan een kennismaking in.
